Fredag idag!:)

2010-04-30 / 08:01:55
Skönt att det äntligen är helg.... Igår kom familjen från Gotland med så ska bli så underbart att träffa dem alla idag:)

Blev sent med pållarna igår men det var helt okej då det var varmt ute:) Longerade Hollan o tog sedan in dom strax innan 9... Malou o Aragorn verkar vara lite kompisar nu... det är skönt att se... får se hur det går när vi släpper in mina odjur igen..:/

Måste deklarera idag med... suck!

Råkade springa in i lite klädaffärer igår med... skulle bara titta lite...:/ hmmm jo de va ju lätt...:/ Gick in på Veromoda och hittade en jättesöt klänning som jag tänkte att jag bara skulle prova lite snabbt... bara för att se hur fin den var på oxå;) hehe När jag skulle gå in i provrummet mötte jag peronalen som stod o packade upp lite nya kläder... Åh... sa hon... Jag har något här som skulle passa dig, (jag fick hjälp av henne i julas när jag skulle ha kläder till julafton) Haha man blev lite shockad när hon kom ihåg mig... Fick då en så himla snygg klänning med mig in i provrummet... oj oj oj... Me like... Tror ni jag kunde låta bli att köpa den? nej såklart inte... duktig säljare måste jag säga, hahaha.... Försökte hitta en bild på den men tror den är för ny för att det ska finnas än..:) Kanske blir en bild när jag har den på mig snart;) Den var iof vit så jag vet inte riktigt när jag ska använda den men men, får kanske bli på grannens 40 årsfest;)

Annars blir det lugnt idag... på Sohlbergs till 4 som vanligt... Sedan hem o rida ett pass i paddocken på min älskling o sen middag hos mamma:)

Trevlig helg på er!!

17 grader ute...

2010-04-28 / 13:25:01
Fast inte så mycket sol tycker jag, men det är så man kan gå utan jacka iaf o det gillar vi:)

Igår var det dock ingen värme direkt... blev inget rida då jag blev sen hem. Städade på Däckia o sen skulle Pontus klippa sig medans jag handlade, han blev så fin i håret min älskling och jag blev supernöjd:) Meeeen såklart är kepsen på idag:(

Har försökt ringa veterinären idag men verkar svårt att få tag på honom, ringer han inte upp idag så släpper jag ut Indi i hage imorgon iaf... han kan inte stå inne längre nu stackars, gick lite med honom imorse o tänkte ja skulle trava några steg bara för att se om han var halt i trav, haha jo tjena, bock o bus blev det då så jag tror inte det är något fel på honom längre:)

Idag har praktiken varit dryg som vanligt när ja måste sitta me de jäkla arbetet hela tiden, blir överlycklig när någon kommer o ber mig om hjälp med något annat:) Även fast ja vet att jag måste...:/ Nästa fredag ska det vara inlämnat... suck!

Ikväll har ja mycket att göra känner jag.... ska rida Hollan o gå en sväng med Indi, fixa el i lilla hagen som dom ska gå i imorgon, damsuga helst... Kanske inte lät så mycket nu men det är svårt att hinna med under kvällen, ska ju laga o äta mat någon stans emellan oxå...:/ Tur mamma gör stallet idag annars hade det blivit tight...:)

Det blev en liten uppdatering idag med, haha nu måste ni vara imponerade av mig:) Men det blir ingen bild idag, är lite dålig med kameran nu för tiden;)

Woho nu ringde veterinären, så imorgon ska Indi få gå ut i hagen!:):):):):) Skönt då slipper man ha en klump i magen hela dagen bara för man vet att han står inne o e ledsen..

Måndagen

2010-04-27 / 09:11:48
Äntligen är måndagen över... jag anskyr måndagar även om denna var helt ok...

Stackars Aragorn blev utjagad ur hagen under lunchen så nu går han ensam igen..:( hur sjutton ska man lösa detta? Indi står inne idag med men imorgon ska han nog få komma ut lite, han börjar nog bli lite less på det då han går som vanligt o verkar må bra... Hämtade ut hans dyra medicin igår, oh så härligt det är att vara hästägare ibland;)

Red ganska sent igår men det var helt uuunderbart ridväder faktiskt... lagom varmt o ljust länge, tycker så mycket om vår o sommar:) Nu känns det iaf som det ä på G då det var över 20 grader igår!
Var nere i paddocken med Hollan boll o Pontus hjälpte mej bygga fram lite hinder så jag kunde hoppa! Var fruktansvärt länge sedan vi gjorde det så det var hur skoj som helst, men uj uj uj så feg jag har blivit...:/ Kände mig som Julia på Jamba i Ponnyakuten, Jag vet att Malin tittar på det iaf men för er som inte gör det så är det en liten knubbig tjej som inte vågar hoppa men ponnyn gör det. Hon är på ett "läger" för att övervinna sin rädsla och vågar i slutet hoppa ett hinder på 80cm!!!

Bild på Julia och Jamba;)


 O det var ungefär så högt jag vågade hoppa oxå...:/ Sjukt att jag hoppade hinder upp mot 120 cm bara för något år sedan.... Men Hollan var snäll o tyckte det var superskoj:)

Bilden är från förra sommaren...


När allt var färdigt i stallet vid 9 så satt jag o Pontus ute en liten stund till... var så himla skönt ute o man vill ju inte missa när tillfälle ges att vara ute o mysa:)

Idag ska det handlas efter städning på Däckia, Pontus ska klippa sig oxå, får nog bli en liten tur o skogen när ja kommer hem lite senare, men det är ju lugnt eftersom det var ljust efter 9 igår kväll;)

Helgen

2010-04-26 / 09:04:50

Har varit både bra och dålig...
Under lördagen släppte vi in Aragorn till de andra hästarna... Stackarn fick inget trevligt bemötande kan jag ju inte säga men det blir bättre o bättre för varje dag nu... Dock gick det inget vidare för lilla Indi som fick en nerv i kläm och inte kunde gå...:( Det blev då en resa ner till Helsingborgs djursjukhus där veterinär undersökte och gav medicin. Redan dagen efter var min lilla prins bättre men måste stå i box till onsdag...:( Han är så ledsen så ledsen... Det gör så ont i hjärtat att höra honom stå där inne o skrika på de andra hästarna....:(

Söndagen blev en lugn och mysig dag... En tur i skogen med Hollan, sååå mysigt.. lite fika hos mamma o Petri o allmänt mys ute i solen... Åt middag kl: 17.00!!!! Herre min tid det har inte hänt på jag vet inte hur länge, kändes väldigt skönt när man sedan kunde vara ute till 21 efter det;) Jag stormtrivs när det är så fint väder...!

Idag (måndag) är det dock inte lika fint som jag trodde så Hollan går utan täcke men nu e de molnigt... brr... Docl 14 grader ute så hon kanske klarar sig;) hehe



En bild på en kyrka som var påvägen där vi hämtade Aragorn, tyckte den var så himla fin!!


Aragorn innan ihopsläppet.... Han vill ju så gärna vara med de andra lilla killen....:(
Mamma tog en promenad med honom till paddocken själv igår... Gick som en hund efter henne:) Det gillar vi!



Det får nog vara allt för denna gången.... Försöker skriva på mitt LIA arbete.... tråååk!! Måste börja med presentationen oxå, vet inte riktigt hur jag ska göra den bara...:/

Sol,snö,sol,snö,sol,snö...

2010-04-22 / 15:46:55
Har gudarna fått fnatt eller??? Ena stunden är det blå himmel o sol o nästa så är det världens snöstorm ute... hmmm... Svårt att veta vad man ska ta på sig om dagarna...:/ Jag hoppas sommaren blir bra iaf... varmt o skönt:)

Nu är snart ännu en dag förbi på praktiken... dagarna går fort här tycker jag o snart är det dags att sätta sig i skolbänken igen... hmmm.. Känner mig både positiv och negativ inför det...

Igår blev det ett dressyrpass i paddocken på mitt lilla hjärtegull:) Duktig tjej men vi jobbade mest mjukgörande... Är så himla less på o rida själv varje dag nu... motivationen försvinner helt då... ingen att prata med.. Brukar försöka prata lite med Holly men hon säger inte så mycket...:/ Men imorgon hämtar vi mammas nya häst så snart hoppas jag på sällkap i stallet o i skogen... :) Ska bara rida in honom först;) hihi

Idag blir det till att städa på Däckia innan jag kan åka hem... extra pengar behövs alltid så ja ska inte klaga iaf...
Ska ändå inte rida idag så har inget att stressa hem till, vilodag idag:)

En liten bild på Hollan o mig från tävlingen förra helgen:)



Mitt lilla hjärta som var så duktig!!:) Älskar henne såååå mycket!

SNÖ!!!

2010-04-21 / 09:04:12
Åh så deprimerande det var att gå upp imorse när det var vitt ute.... Jag avskyr snön och vill ha vår nu!!

Veckan flyter på hyffsat snabbt... igår hade vi lite besök av Susanne o Fredrik med Fredriks föräldrar med... Blev lite kaffe för de vuxna o sedan ut i snöyran så Fredrik kunde fixa lite med sin ATV... stackarn, att den aldrig kan fungera som den ska...

Hollan o jag tog en mys tur efter helgen tävlingar i måndags o igår blev det lite longering.. så det får nog bli ett dressyrpass i kylan idag! Känner mig lite elak mot lilla Indi nu bara...:( Han vill ju oxå ha uppmärksamhet o kel... usch så dåligt samvete man kan få...:/ Min lilla prins!

På fredag åker vi o hämtar Aragon:)

Hmmm usch ja vet inte vad ja ska skriva mer faktiskt... allting rullar på som vanligt känns det som... Men är lite planerat inför framtiden, det känns bra:)

Ha det nu så trevligt i snön alla vänner så hoppas vi den smält bort snart!



En liten bild från vintern som varit.... Men såg nästan ut såhär igår...:/

Tävling...

2010-04-19 / 08:08:24
Igår skrev jag ett långt inlägg om helgens tävlingar... och vad tror ni hände? Jo datorn laggade och allt försvann, såklart! Så nu blir jag lite mer kortfattad, suck!

Lördagen: Började med en Lätt B:1, årets första tävling för mig och Holly, hon kändes riktigt fin inne på banan men lite spänd, jag var nöjd och tänkte att poängen inte spelar någon roll. O det gjorde dom egentligen inte men när det visade sig att vi vann hela klassen med 33 starter så får jag ju medge att jag blev väldigt glad:) För ovanlighetens skull tyckte domaren som vi:) LYCKA!

Andra klassen som var en Lätt A:1 är vi nöjda med även om den inte gick lika bra, vi var väldigt trötta både jag och Holly och orkade inte riktigt... Men nöjd är jag med dagen som tusan!:)

Söndagen: Kunde slutat illa då framridningen inte riktigt gick som planerad..:/ Denna helgen har Hollan haft mötesskräck och varit rädd för alla som ridit emot oss. Då folk inte kan hålla ut tillräckligt från spåret så får hon panik och tvärvänder, detta resulterade i att lilla jag trillade av, slog mig inte eller så men tycker det är onödigt....:/
Vi gick ut till utebanan o red fram istället och försökte peppa oss lite innan klassen. Inne på banan sen var hon som en dröm! Lyssnade på mig, jobbade på bra och var bara heeelt underbar. Det blev en 5:e plats i denna klassen som var en Lätt A:3, Mycket nöjd matte!!:)

Helgen var slitsam och idag är kroppen trött, men det var kul så det var det värt, tyvärr blev det inga bilder som vanligt, hade ju ingen som kunde ta kort:( Men förhoppningsvis kommer det en liten bild i smålänningen i veckan;)

Dålig...

2010-04-16 / 09:20:12
Har varit hemma nästan hela veckan, usch va ja hatar att vara dålig:( Känner mig bättre idag dock så är tillbaka på praktiken... måste ju komma igång lite så ja är fit for fight till helgens tävling... Lördag OCH söndag;) Får vi se hur lilla Hollan sköter sig;)

Eftersom jag varit hemma hela veckan finns det inte så mycket o skriva om... förutom det som de flesta redan vet;)
Mammas nya häst Aragon!!



Hoppas det blir super med honom;) Inridning till sommaren iaf.. Spännande..

Helgen består som sagt av tävling tävling tävling... Är i Sickinge iaf så inte så långt att åka.... Ska försöka få någon att ta lite kort för det brukar jag vara dålig på;)

Annars trevlig helg på er!

Vår...

2010-04-12 / 10:42:32

Ja nu början det äntligen kännas som vår!!! Helgen har varit toppen och solen har visat sig hyffsat mycket;)

Lördagen bestod av lite ridning, ett svettigt dressyrpass på Hollan boll;) känns ganska fin faktiskt min lilla tjej:) Sedan var jag o mamma duktiga o fixade lite i rundpaddocken, blev så bra så bra, känns skönt att få lite gjort;)
På kvällen blev det lite hämtmat hos mamma o Petri, det var ingen som orkade laga någon mat så trötta vi var efter dagens arbete;)

Sovmorgon i söndags...:) Låg lagom länge,  till 9, sedan gick jag en promenad med lilla Nookisen o åt frukost innan jag gick ner i stallet o tog en tur med Hollan i den härliga solen!!:) MYS på hög nivå;)

På em kom Susanne o Fredik och vi hade som ni ser en helt underbar eftermiddag i solen ute, Spelade lite krocket o bara satt o snackade på en filt i solen, heeelt underbart!
Speciellt som det blev en liten skål med glass oxå;)







Lite senare kom Pontus hem, tillsammans med Hammarlund, Marcus och Johan. Då satte vi igång grillen och under tiden hämtade Pontus o Fredik lite utemöbler så vi kunde sitta ute lite medans köttet blev färdigt;) Så nu är utemöblerna framme!!:)




Det känns hur sommaren börjar närma sig nu, snart blir allt grön o fint igen, som man längtar!!!!:)

Sol idag med, tråkigt bara att sitta instängd i en betongklump o inte få vara ute o njuta av solen:( Man hade ju kunnat tänka sig att gå hem tidigare idag.....;)

Friday!!

2010-04-09 / 12:59:47

Fredag idag, är på skolan för första gången på mycket länge, kul o träffa alla o bara sitta o slöa lite;) hehe

Om några min är det dags för mig att ha presentation, kommer gå bra!:)

Känner mig pigg o glad o är sugen på att hitta på något ikväll, men vad?!:/ Vill ju gå ut imorgon med men verkar inte som om det är någon som är sugen på det:( Så vi får väl se hur det blir med det....

Söndag ska iaf bli bra, det hänger mest på vädret nu dock:/ blir lite folk hemma hos oss o förhoppningsvis lite utomhus aktiviteter o sen grilla!! nice;)

Hmmmm lite kort idag, men jag har skrivit iaf;)

Trevlig helg!

Bilder säger mer än ord...

2010-04-06 / 08:51:20

Nu tänkte jag visa helgen med bilder istället för att skriva så mycket, impade? haha det är inte riktigt likt mig att komma ihåg att ta med kameran när jag ska någonstans men denna helgen har jag haft med den nästan överrallt;) mohaha...

Helgen började med en ledig fredag som innehöll en tidig morgon tillsammans med underbara vänner och ett besök på Elmia:)


Jah och Lisa i bilen påväg till Jönköping:)


Min favoritbil;) Hehe

Efter Elmia Blev det grillar hemma i Sunnertorpa och en mycket trevlig kväll..

Lördagen blev tidig morgon som vanligt för mig och ut på en tur i skogen med Hollan o sedan träning på Ceasar i torpa, gick kanon!:) På kvällen blev det middag hos mamma o Petri (grillat igen;)) Sedan blev jag upplockad av Susanne o Fredrik och åkte med dem in till stan för utgång!:)


Jag och Susanne under uppstart;)


Jag inne på Harrys:)

Söndagen blev sedan mycket lugn, en ridtur i skogen på Hollan o sen storstädning av heeeela huset;) Pontus åkte sedan in till stan lite så jag låg på soffan hela em o vilade, sååå skönt! På kvällen kom Marcus på middag, hemma gjord pizza, mumms!!!!:)

Den lediga måndagen bestod av tävling i Eriksmåla med Ceasar.
Han var sååå duktig och kämpade verkligen för att göra sitt bästa, var så kul att tävla en häst som kämpade för att vara till lags, sist jag red en sådan häst var när jag var ute på Intact o tävlade...



Ceasar på framridningen inför andra klassen..



När jag kom hem efter tävlingen vid 7 så var en god middag färdig som avnjöts tillsammans med Pontus föräldrar som var på besök... Fläskfile;)

Så helgen har varit fullspäckad känns det som men det är kul att man har något att göra;)

Veckan blir lugn o sedan får vi se vad kommande helg har att erbjuda;)