Morrr!!!

2010-02-26 / 22:58:20
På mig själv, jag veeeeet att jag varit dålig på att skriva men har verkligen inte hunnit eller orkat.
Blir ett litet inlägg nu iaf så ni har något att läsa;)

Har varit praktik hela veckan, mycket nytt att ta in och mycket stress i stallet:/
Har varit jätteroligt på Sohlbergs faktiskt, trivs bra där och nästa vecka blir det en ny avdelning av butiken som jag ska få prova på:)

Hollan har sin vila nu, skönt när jag blir så sen om dagarna att bara ha en häst men har blivit lite stressigt ändå... Men men, det där med stress det kan jag ju redan iaf;)

Skönt att det är helg nu iaf.

På söndag fyller mitt hjärta 30 år, då blir det mys och middag på Wild West, trevligt trevligt;)

Orkar inte skriva mer nu o känner inte att det finns så mycket att skriva om, mina dagar har i stort sett varit:
Sohlbergs
Stallet
Soffan

Suck! Vill ha fler timmar på dygnet och mer ork, ska lyckas komma igång med träningen på cykeln igen med:/ Blev ju ett litet uppehåll vid förkylning förra veckan, svårt att komma igång igen när man är så trött på kvällarna:(

Snö, snö, snö o åter igen SNÖÖÖÖ!!!!!!!

2010-02-21 / 16:57:14
Jag hatar den, Jag hatar den, Jag hatar den, Jag hatar den, Jag hatar den, Jag hatar den, Jag hatar den, vill bara att den ska försvinna nu, det är för mycket, Pontus är ute o skottar hela dagarna nu o det finns lixom ingenstans att göra av den nu, det är lixom för mycket!!!

Tentan avklarad, sista på länge, känns skönt, hoppas bara jag klarade den:/
Helgen har (om man inte räknar med snön) varit ganska bra faktiskt. Fredagen bestod av en tur till Jönköping för att hämta lilla Zebben, inte världens roligaste väder att köra i dock men det gick bra. När vi kom hem hade mamma gjort mumsiga mackor med kyckling, me like;)

Lördagen bestod av hästar, snö, promenad o besök av Fredrik och Susanne. Pontus var tvungen att åka o jobba en sväng på kvällen men det tog inte så lång tid så när han o Fredrik kom hem så hade jag o Susanne lagat pizza, såååå god blev den... hehe mätt som bara den som vanligt...:/ Blev lite film på kvällen o mys i soffan;)

Söndagen (idag) har bestått av en ridtur med Indi pindi i maaaassa snö, jobbigt för lilla killen. Hade tänkt åka till ridhus men det sket sej, kommer ju ingenstans med släpet för denna dumma snö! Blev en promenad med hundarna tillsammans efter lunchen.
Pontus har skottat nästan hela dagen idag med och håller på än:( Hoppas han blir klar snart så vi kan mysa lite, måste ändå säga att denna ATV och plogbladet var en bra och väl använd investering!!

Jag har nu städat hela huset, damsugit, skurat golvet, städat toaletterna, vattnat blommorna och bytt sängkläder, känns bra när det luktar rengöringsmedel;) hehe

Ska nog gå ner till stallet nu o se om pållarna vill komma in.

Underbara vänner!

2010-02-18 / 11:02:46

Det är tur man har det så man orkar ta sig igenom denna äckliga vinterperiod...:/

I förrgår kom Lisa på besök och sov kvar;) Vi tog en underbart mysig tur i skogen på mina söta pållar på fm, dom skötte sig för en gångs skull, bara hollan som var lite pigg men det kan man ju få vara?!;)
Lisa åkte hem sedan efter lunch och jag satte mig med detta tråkiga pluggande, messade lite med Susanne som tog med sig sin fredrik och kom hit:)

Det blev plugg för hela slanten och pannkakor för alla inblandade;) Och det var ganska många pannkakor kan ja säga, haha MUMS!!

När våra hjärnor sa stopp till plugget vid nio tiden blev det lite OS tittande, haha Jessi tittar aldrig på OS om det inte är hästar med;) Men nu var det skidor o grejer, lite skoj faktiskt.

Vid ca: tio var det läggdags, trött som man är;)

En riktigt bra dag iaf och utan sånna underbara vänner hade man gått under här i skit vädret!


Vänskap är himlens klaraste stjärna

rörd av änglarnas tryggande hand

älskad av solens alla strålar

Lycka är att ha en sådan stjärna

stjärnan som sprider änglarnas ljus

En stjärna som aldrig bleknar

En stjärna som aldrig slocknar

Fettisdagen..

2010-02-16 / 13:05:05
Är det tydligen idag, hmmm gör mig ingen skillnad, måste försöka låta bli fettis saker ändå, som vanligt. Tur man inte tycker så mycket om Semlor;) hehe
Tänkte jag skulle unna mig något litet i helgen om ja sköter mig denna veckan, får väl se hur det går med det....:/

Gjorde inget med hästarna igår, suck, kände mig så himla omotiverad, gör jag idag med iof men men det är bara att ta tag i det... Känns som jag håller på o bli förkyld oxå, trååååk!!! Ville ju cykla igår men känns inte som om det är så passande...

Helgen blir lugn tror jag... Skönt det! Ska till Jönköping o hämta Zebben på lördagen men annars är det inget inplanerad, eller nja ett ridhusbesök tänkte jag försöka göra på söndagen... Men annars är det inget:) Lite pepp inför LIA:n kan behövas...:/ Känner mig fruktansvärt omotiverad till det oxå nu, till det mesta känns det som just nu....

Dagarna ser lika dana ut varje dag... Skolan, hem, rida, äta, soffan med TV/plugga o sen sängen, ska det se ut så varje dag? Jag tycker det är tråkigt, men ja vet inte vad man ska orka göra efter den långa dagen mer än att sitta still men känns så sjukt dött.... suck... Livet har iof olika stadier, för ett år sedan såg mina dagar annolunda ut, o för ett år sedan innan det, såg dom ut på ett annat sätt, det ändras ju ändå, så det är väl bara att ta sig igenom denna perioden oxå, se vad som väntas sen...

Vill ha sommar, längre dagar, ljusare dagar, varmare dagar... då kommer det bli bättre:) (Hoppas jag)
Grönt gräs:) Busig fölunge!

Hoppas vi slutar lite tidigare idag.... hoppas hoppas hoppas, vill hem nu!

Bilder från alla hjärtans dag!:)

2010-02-15 / 08:35:24


Här ser ni alla gosa frukter som vi doppade i choklad, mums!!




Pontus Fixar brasan på våran mysiga lilla picknick:)




Varm choklad:)




Nookisen: Har du något till mig?!;)



Vadå tigger???:)





Snö.....




Lilla brasan:)



Supermysig dag hade vi! Väldigt mätta dock, haha

Allt o lite till...

2010-02-13 / 23:20:09
Torsdagen blev super!!
Blev en tuff dag då jag gick upp tidigt för att hinna med allt, fixade hästarna på fm o åkte sedan in till stan för att handla present till Petri, handla mat o städa på Däckia.
Strax innan 5 åkte jag till Ellen för att göra mig iordning till 500 festen!!!:)
Vi var första hos Dennis och träffades många av oss i klassen, myyycket trevligt måste jag säga;)

Gick sedan till skolan där det bjöds på mat och dans! blev hem ganska tidigt (ca:12.00) då jag var väldigt trött;) Det blir så när man går upp tidigt, hehe

Fredagen flöt på som vanligt, förutom att jag vilade hela eftermiddagen, haha mycket skönt efter så lite sömn:) Blev fredagsmiddag hos mamma med besök av Petris familj, god mat som alltid hos mamma;)

Lördagen idag har vädret varit kasst:( blåst och snö men det trottsade jag som vanligt med båda hästarna och motionerade dem som vanligt, nice;) Fika med tårta o grejer blev det sedan hos mamma efter stallet, Petri fyller år idag!:)
Har precis nu kommit hem från Halmstad där vi ätit gott på restaurang och nu är jag väldigt mätt:) Ska bli skönt att krypa ner i sängen strax;)

Bilder från helgen kommer på måndag när jag har lite snabbare internet, har varit väldigt duktig på att ta bilder denna helgen måste jag säga, haha Maaaaassa bilder från torsdagen och lite bilder på den goda maten idag;)

Igår...

2010-02-10 / 13:27:53
Oj oj oj så duktig jag var igår!:)

Sprang direkt ner i stallet när ja kom hem från skolan o longerade en väldigt pigg Indi;)
Sedan blev det promenad med Nookisen vilket han uppskattade väldigt mycket;)

Satte mig sedan på cykeln i 30 min, gjorde även 30 sit-ups, hade lite energi kvar sedan och tog mig då i kragen och planeterade om lite blommor inte inte mådde så bra;) hehe Inte min specialitet det där med blommor o växter;)

Pontus lagade mat under tiden och vi åt i lugn o ro till CSI på teven :)

Efter en stund vid teven satte jag mig framför datorn och jobbade med det jäkla skolarbetet, gick ganska bra o var färdig till det var dags att gå ner o mata pållarna o natta dem för kvällen;)

Blev en snabb dusch innan sängen, skönt o vara ren ju;) hehe

En liten bild på gårdagens middag;)



Detta är Pontus tallrik;) Min var utan lök o lite mindre, hehe Men gott var det!!

Mat mm

2010-02-09 / 14:25:10
Tänkte jag skulle vara duktig o lägga upp någon bild, hehe vet ju att jag är dålig på det;) Hade tyvärr ingen roligare bild än dessa:)

Här ser ni kyckling och conuoa med lite morötter och sås, det åt vi förra veckan, smaskens!!





Och detta är maten vi åt idag, blev kyckling med majs o paprika ("röra") o tagliatelle, verkligen gott enligt min mage;) O enkelt vilket gör att mycket roligare, hehe





Är på skolan nu, trött idag då det blev upp tidigt imorse...
Blir hem o longera Indi sen o hoppas Pontus kommer hem i tid så han kan laga mat till mig;) O ikväll SKA jag cykla!!! Har varit dålig på de nu, blev bara 2 gånger förra vecka:/ Ska skärpa mig nu:) Tog bort den konstiga tejpen igår som jag fick av sjukgymnaset... hmmm förstod inte hur den skulle hjälpa men på något konstigt sätt gjorde den det för nu börjar det göra ont igen:( Men men det ska nog gå...
Plugga lite ikväll tänkte jag med;)

På torsdag blir det stress på hög nivå:/
Ska hinna med:
Rida Holly
Rida Indi
Mocka stallet
Städa på Däckia
Handla
Duscha o fixa iordning mig

O allt detta innan 16.30 för kl. 17 ska jag vara inne i ljungby:/ Då blir de fäääääst!!!

Tröööött....

2010-02-08 / 17:45:29
Ah så lat jag känner mej...

Var iof uppe tidigt imorse (06.00) för att hinna med allt under förmiddagen nere i stallet. Mockade o red två hästar, var färdig vid 12.00, känns bra;)
Sen blev det lunch i soffan o där har jag suttit resten av dagen:/ Gjort färdigt arbetet som skulle in idag o pluggat lite men usch så seg jag är. Var ute med hunden nyss o tog in hästarna... Skönt ändå att man har endel måsten så man kommer ur soffan lite. Men nu är jag tillbaka där.:/

Skulle behöva resa mig upp o sätta mig på cykeln o sen laga mat.... ahh så tråkigt!!

Imorgon blir det tidigt, ska vara på Däckia vid 07.00:/ Suck!

Funderar på någon som jag o Pontus kanske kan hitta på nästa söndag på alla hjärtans dag... Någon som har något förslag på något trevligt? Inte alltför dyrt kanske? Skulle vara roligt att hitta på något bara vi två för en gångs skull.... Men vad?!!

Ja ja ska väl dra mig upp ur soffan o motionera lite.

-0,5 kilo förra veckan förresten;) Inte mycket men alltid något!

Ensam

2010-02-06 / 13:59:53
Här sitter jag ensam som vanligt i vårat stora hus...:(
Börjar bli lite less på det faktiskt, det är några timmar på kvällen som Pontus är hemma med mej, annars brukar jag för det mesta vara själv tycker jag, o stackars Nanook får inte alltför mycket uppmärksamhet av sin husse:(
Jag var ute o busade lite med honom i snön innan, lilla killen försvinner nästan;) hehe

Har ridit nu på förmiddagen, Hollan fick en tur i skogen i den djupa snön, lite blåsigt men annars ganska ok;)
Sedan red jag o Mio ut på Indi och Ceasar, har inte vågat rida ut på Indi så mycket nu eftersom han brukar kunna vara lite galen nu på vintern;) Men tog på säkerhetsvästen o gramanen o sen bar det av. HUR snäll som helst!! Eftersom snön var så djup var det ganska svårt för honom att hitta på dumheter iof men vi hade verkligen jättemysigt, kändes skönt att han har fått slippa paddocken en dag iaf, blir ganska mycket där nu:( Var väldigt jobbigt för killarna i snön men det kan dom båda behöva, Ceasar speciellt som har lite myket fett på kroppen;) hehe

Så nu är allting färdigt i stallet i hästarna är motionerade och jar har ätit lite lunch, ensam:(
Saknar min Pontus..... Hade varit kul om vi kunde hittat på något tillsammans kanske... men men...

Fredagsmys..

2010-02-05 / 22:05:31
Nu är det fredagsmys!! Eller det är snart slut...:(

Idag har det varit en långdag i stallet kan man säga:) hehe Sovmorgon till 8.30 o sedan ner i stallet, hovslagaren kom vid 10.00 o sen fick Hollan springa lite på åkern i longerlina, jobbigt i alla snö!! hehe

Indi fick ett svettigt pass i paddocken efter lunch, eller det var nog jag som svettades mest men men, försökte köra slut på den tjuriga tonåringen lite iaf, hemskt vilket tjej humör han har! haha Men han kastade inte av mig iaf:) imorgon ska vi testa en liten uteritt tillsammans med Mio och Ceasar, blir mjukt o ramla av i snön iaf om så skulle ske, hehe

Idag blev det tacos till middag och Petri var här, kändes konstigt utan mamma:/ blev ingen efterrätt utan bara lite nyttig godis för mig under kvällen, o för första gången tror jag någonsin åt jag inte upp allt utan kände att nej nu är jag mätt/full så nu vill jag inte ha mer och ställde då in skålen i skafferiet, och här sitter jag, nöjd och glad!!
Blir nog till att se röstningen på Let´s dance och sen sängen!:)

Recept

2010-02-04 / 14:09:50
Nu ska jag lägga ut ett lätt och snabbt recept som jag lärde mig på Gotland hos familjen nyttig;)

Ingredienser:

Bulgur
Tomatjuice
Korv
Purjolök
Broccoli

Gör såhär:

Koka önskad mängd bulgur i tomatjuice, om inte tomatjuicen räcker till mängden bulgur du ska ha så går det att ha i lite vatten oxå.
Koka broccoli.
Stek en god korv i bitar som du tycker om tillsammans med purjolöken som du skivat.
När allt är färdigt är det bara att blanda ihop allting!

Jättelätt och snabbt men oxå gott:)

Trodde jag hade en bild med men det hade jag tydligen inte;) hehe kommer någon annan gång!

han...

2010-02-02 / 14:45:14

Han är min bästa vän
Han är den jag vill gråta ut hos, den jag vill skratta med, uppleva nya saker tillsammans med
Han är den jag tänker på varje dag, den jag saknar när vi är på olika platser
Han är den jag vill kramas med
Han är den jag vill leva tillsammans med
Han är mitt allt
Han är den jag älskar!



Min älskade PONTUS!