helgen...

2010-01-31 / 19:52:58
Denna helgen har bara rusat förbi precis som dom brukar:/ Swish o sen är det måndag igen, så tråkigt... Men men.... Fredagen bestod av fruktansvärt god fredagsmiddag hos mamma o Petri, o lite let´s dance;)

Lördag: Som vanligt en kall morgon och mockande i stallet, red Indi i paddocken, svettigt blev det trotts kylan så hoppade över att rida hollan, kändes inte så bra när kroppen började varva ner o det blev kallt istället:/
Åkte in till Däckia på em och tvättade bilen samt umgicks med Pontus o Hammarlund när Pontus bil skulle få nytt avgasrör;) Han är så händig min karl!!
Hade gärna gått ut på kvällen men satan så kallt det var, kändes mysigare att sitta i soffan framför TV:n;)

Söndag: Sovmorgon till kl:10.00, skönt!!! Mamma messade o frågade om vi ville med till Ge-Kås, hmmm inga pengar egentligen men vi behövde ju båda lite nya underkläder, så vi följde med. Såklart går det inte att handla för så lite pengar som man tänkt sig när man är där, suck! Fick med oss lite små grejer som man behöver i hemmet;) Och en kappa till köket så nu är den sista julgardinen nere;) Äntligen!! Jessica fick ett par sommar ridskor med, blir nog kanske dom till skolan imorgon, såg inte så tokiga ut;) hihi En uppladdningsbar ficklampa fick vi med hem oxå;) Haha kan ju vara bra att ha när man bor på landet;)

Var hemma vid 4 igen o då fick det bli lite lagande av hagen, jäkla hästar som ska käka upp staketet hela tiden!! Får väl se hur länge det håller denna gången:/ Men men, nu ska ja hoppa upp på cykeln lite o svettas o sen ska vi nog färga håret lite på varandra, börjar bli en fruktansvärd utväxt på oss båda, haha inte så fint;) Men imorgon kommer jag vara fin iaf:)

84-16=68

2010-01-29 / 10:50:22

När jag bodde på Gotland hos Christer och Mia i 6 månader så gick jag ner 16 kilo. Jag har fått frågan om hur jag gjorde och tänkte berätta det här, nu såhär i efterhand kan ja tycka att jag inte gjorde jättemycket, Mia däremot gjorde mycket.

En vanlig dag kunde se ut såhär:

Tidig morgon ca: 06.00 steg jag upp.
Gick en rask promenad med hunden i ca: 15 minuter innan frukost.
Min frukost bestod oftast av vanilj yoghurt med 1 banan, 1 knäckemacka med leverpastej och lite juice. Detta åt jag till frukost 5-6 dagar i veckan och den sista dagen blev det lite godare, tex: Mias hembakta bröd eller knäckebröd med valfritt pålägg, juice och ibland ägg.
Efter frukost for jag till stallet vid ca: 07.00 där hästarna skulle ut och jag började "arbetet" Red ca:3 hästar om dagen + någon longering mm. Mockade ca: 8 boxar. Någon gång under förmiddagen åt jag en frukt eller en liten frukost till bestående av 1 macka med tex: ost.
Vid 12.00 var det lunch och det var vanlig husmanskost kan man nog säga. Jag försökte verkligen minska portionen på lunchen men det var svårt eftersom allt med hästarna gjorde mig fruktansvärt hungrig;)
Under eftermiddagen blev det någon gång i veckan lite fika bestående av 1-2 kakor eller det som bjöds på. Mia höll koll på mig så att jag inte tryckte i mig alla kakor vilket jag helst skulle velat;)
Vid ca: 17.00 slutade min dag i stallet och jag åkte hem för en välförtjänt middag, Christer och Mia lagade nästan alltid nyttig mat och höll koll på mig så att jag inte åt för stora portioner vilket är ett stort problem jag har. Resten av kvällen bestod av vila i soffan eller lite lek med barnen. Kvällarna var jobbigast för mig då jag alltid var hungrig, en apelsin blev ett litet kvällsmål. Men eftersom jag ofta var så hungrig på kvällen gick jag ofta o la mig tidigt, till o med ibland så tidigt som 19.30-20.00. Detta gjorde ju att jag slapp vara hungrig. Innan jag somnade gjorde jag alltid 30 sit-ups.

Ungefär såhär såg varje dag ut för mig i 6 månader. Kanske inte så svårt när man hade någon som övervakade allt man åt hela tiden o lagade nyttig mat varje dag, det är något jag är så himla tacksam för Mia!! Jag hade lixom inte heller möjligheten att åka till affären när jag blev sugen på något eller gå o småäta från skafferiet, det fanns ju inget där, lite torkade frukter och nötter blev godis, samt mörk chocklad.
Någon gång under denna tiden åt vi självklart godis, men det var kanske 2 gånger på 6 månader, läsk drack vi aldrig, jag drack vatten. Under födelsedagar åt jag tårta o allt som man ska men försökte hålla ner mängden.

De första två veckorna gick jag upp 2 kilo, jag fick en chock! Men sen efter det gick det åt rätt håll, i början var det 1-2 kilo i veckan, sedan ½-1 kilo i veckan  o i slutet 0-½ kilo, det kändes att jag behövde göra mer på slutet
om jag hade velat att det skulle gå fortare, men jag hade ju inte bråttom o tyckte jag levde ganska bra ändå:)

Nu ca: 1 år efter hemkomsten från Gotland har jag tyckats gå upp till 73 kilo igen, det känns inte kul alls och jag är arg på mig själv, men nu har jag ingen som lagar maten åt mig o som håller koll på hur mycket jag äter o vad jag äter. Det är nog det som är det svåraste, men jag ska ner igen, nu känner jag mig motiverad och ska kämpa, försöker få lite mer träning eftersom jag vet att jag har svårt med maten men jag ska göra mitt bästa, det är okej om det tar lite tid, sålänge det går åt rätt håll är jag nöjd.

Japp gott folk detta var en liten sammanfattning om min stoora viktnedgång!:)

Träning

2010-01-27 / 09:28:50
Gårdagens träning bestod av:

Ett pass på Indi i paddocken, svettigt, haha förstår inte varför det är så jobbigt att rida honom;)
30 min på cykeln
30 sit-ups

Känner mig mör i benen idag;) skönt! Liiiite ont i knät men det går att gå i högklackat iaf;) (var sugen på det idag;))

Status

2010-01-26 / 13:00:34
Tänkte jag ska dela med mig av information av min kropp lite, hahaha:)
Är fruktansvärt taggad på att komma tillbaka i rätt spår nu!

Vikt: 73 kg
Vikt som ska bort: 8 kg

Genom motionsträning på cykeln minst 30 min 4 dagar i veckan
Minst 30 sit-ups varje dag.

Jag vet att detta kanske inte är så mycket men det är det jag hinner med eftersom hästarna tar så mycket tid, jag har inte räknat med träningen med dom eftersom det är vardag för mig.

Självklart måste jag öka på minutrarna på cykeln och antalet sit-ups allt eftersom men man måste ju börja någonstans!

Träningsverk

2010-01-25 / 19:58:27
Haha det var duktigt länge sedan jag hade träningsverk, känns skönt men väldigt ovant;) Cyklade ju 20 min i lördags o 30 min igår (söndag), fy så dåligt tränad jag är, men det ska det bli ändring på! Nu ska ja ta tag i min kropp igen, fick inte på mig ett par av mina jeans imorse;) det kändes fruktansvärt! Vill inte dit där jag var för lite mer än ett år sen, o måste ta tag i det innan det går för långt!
Lite jobbigt bara att jag får så ont i mitt knä när jag cyklar, sket i det igår men idag känns det lite för jobbigt + träningsverken, så idag hoppar jag över cykeln så knät o musklerna får vila lite, har ridit en häst o longerat en så har varit ute o rört på mig iaf;) Blir lite sit-ups innan sängen oxå iaf;)

Dagens måltid bestod av något som jag gjort en gång tidigare, vart godare förra gången då jag inte hade fullkornsbulgur vilket jag hade denna gången, blir alltid lite hårdare när man har fullkorn:( Men men det gick ner iaf o tomatjuice gjorde sin smak till det hela!;)

Gjorde logistik tenta idag, kändes faktiskt ganska bra och tror att jag är godkänd iaf, annars blir jag lite sur:/ Fick resultat på företagsekonomin idag oxå, 75 p;) vilket alltså är godkänt! Känns så skönt att vara klar med den, nu är det bara en kurs kvar innan praktiken, lite blandade känslor inför den:/

Imorgon blir det skola till 15,00 o sen rida en pålle, kanske lilla Indi;) får se hur galen han verkar, idag var han galen igen;) hehe Men det blir nog bra!

Helgen

2010-01-24 / 20:13:22
Jaha då var den över och en ny vecka ska snart ta sin början:/
Helgen har tyvärr bestått mest av plugg eftersom det är tenta på måndag (stor suck) Är så trött på böckerna nu så huvudet bara värker:/

I fredags hade vi fredagsmiddag här hos oss med köttfärslimpa, potatis o sås, mycket gott o jag hade tänkt ta kort men kom inte på det förns vi nästan ätit färdigt o då var det mest en sörja på tallriken:/ hehe Men efterrätten kan ja ta kort på tänkte jag sen så jag har något att lägga ut på bloggen, mamma hade gjort någon chocklad grej som vi tog fram o hällde på hallon, mums!!!!!!! Kortet som jag skulle ta kom jag inte på igen förns vi ätit upp, haha suck jag vet att jag är värdelös på de där med kort, så det blev inga kort alls på middagen tyvärr men gott var det. Efter maten tittade jag o mamma på Let´s dance medans Pontus o Petri kollade på film i biorummet;)

Lördagen blev faktiskt ganska bra trotts plugget;) Gick upp tidigt o släppte ut hästarna samt mockade, åt sedan mysig frukost med Pontus innan jag satte fart med ridandet, red hollan i paddocken o hoppade lite;) skoj skoj, pulsade sedan ner med Indi till paddocken o longerade honom först, heeeelt galen var han o bara rejsade runt mig o sparkade bakut, lite skraj blev jag, haha men han var snäll sen när jag satt upp så det gick bra att rida.

Efter att hästarna blivit motionerade åkte jag till mamma för lite plugg tills det blev mörkt o jag var tvungen att åka hem o ta in hästarna;) Pontus hade då fått besök av Hammarlund och vi gjorde egen pizza till middag! Efter maten kom Susanne och vi pluggade heeeeela kvällen lång, jag lyckades även klämma in 20 min cykling eftersom Pontus varit så snäll o hämtat in motionscykeln, var så skönt att bli riktigt svettig o trött!!:)
30 Sit-ups avslutade vi även kvällen med;)

Idag har jag sovit vääältigt länge:/ hehe blev till 11, inte riktigt vad jag hade tänkt mej men skönt ändå;) Har pluggat lite o fått besök av Vicky med pojkvän så då blev det lite fika:) Trevligt att äntligen ses o snacka lite skit. Mer plugg blev det sedan hos mamma en stund o nu sitter jag o Pontus mätta efter dagens middag i soffan, jag vilar bara lite sen blir det lite mer plugg o 30 min på cykeln, har ju inte ridit idag o dessutom fikat så får nog ta lite mer än igår;) Blir ökat sen men måste ju börja någonstans, får så ont i ena knät så vill inte ta förlänge nu, hoppas det blir bättre med tiden om jag blir starkare:/ Annars får jag nog problem för det är liite svårt med vissa rörelser nu:/

Detta var nog allt denna helgen, känns som jag fått lite gjort iaf och haft många trevliga besök;)

Önska mig lycka till imorgon på tentan!

Idag...

2010-01-21 / 21:13:49
... har det varit full fart som vanligt.

Började med ett pass i paddocken med min älskade Hollyday, hon skötte sig fint som alltid, lite tråkigt bara att det inte går att göra så mycket i snön:/ Blir mest lite motion...
Mockade sedan hela stallet och longerade Indi lite stressigt innan jag sprang in o kastade i mig lunch samt duschade. Kommer knappt ihåg vad jag åt:/ Tror det var ganska gott iaf för jag åt upp allt, haha.
For sedan in till stan till sjukgymnasten för lite vård av kroppen, vilket kunde behövas kan ja säga, var gaaaanska snett i bäckenet, vilket jag visste om iof, känns mycket när jag rider nu, stackars mina pållar som måste springa runt med en sne ryttare på ryggen:/ Hoppas det är bättre imorgon, blev nog rak efter ca: 1 timme iaf;) Blir ett återbesök om två veckor så måste tänka på vad jag gör tills dess;)

En trott och omtumlad Jessica for sedan upp till Däckia där det skulle städas, gick ganska segt i början kan jag tala om..:/ Åkte sedan till affären för att handla lite innan det bar av hemmåt, blev en händelserik dag som vanligt, önskar bara lite mindre stress:/ Imorgon blir det förhoppningsvis så;)

Håller på att plugga Logistik nu, känns så hopplöst att läsa i boken bara, det går in genom ena ögat och ut genom andra:/ Blir mer plugg imorgon... o dagen efter det, o dagen efter det, sen blir det tenta:/

Nu ska pållarna ha mat o jag får nog dra mig till sängen sen, orkar ju inte hålla ögonen öppna:(

Min första film

2010-01-20 / 13:55:10


Hehe Har testat att göra en liten film med min underbara pålle med;) Inte världens bästa kanske men jag lär mig fortfarande, kommentera gärna vad ni tycker!:)

Första inlägget av mig:)

2010-01-19 / 20:44:09
Jahapp, detta blir mitt första inlägg i denna nya helt otroligt fina blogg!:)
Malin har varit sååå duktig och designat den (tacktacktacktack) är kanske lite småfix kvar men detta är som den kommer se ut i stort sett;)

Eftersom jag redan skrivit i den gamla en gång idag så finns den inte mycket att skriva just nu;)

Middagen idag är avklarad, Kyckling i ugnen med morötter och bulgur. Väääldigt smaskigt!
Pratat med Mia nu ett bra tag om mat och allt möjligt, trevligt och lärorikt som vanligt:)

Måste nu bege mig ner i stallet och rulla in en stol hösilage bale:/ Blir nog skoj i mörkret och snön, tur Pontus är så stark;) hehe

Får blogga lite mer imorgon, hoppas det händer något spännande då så jag har något att skriva om;)

BloggDesign

2010-01-15 / 15:46:25
Lilla jag (Malin) håller på att hjälpa Jessi med en ny design. Så ber om ursäkt om det blir lite rörig framöver!!

Välkommen till min nya blogg!

2010-01-13 / 13:38:58