Helgen som varit..

2010-05-31 / 08:59:14
I fredags blev det god Fredagsmiddag hos mamma... lite sen men så brukar det ju vara när vi är hos oss så det är sånt man får leva med.... resten av kvällen spenderade jag i stallet för att göra iordning Hollan till tävlingen på lördagen.

Lördagen började tidigt då vi åkte hemifrån vid 06.45 men tidiga mornar är man ju oxå van vid;) haha
Första klassen vart lite spänd men hon var inte dum så det är vi nöjda med... fick ihop 64% trotts det och hamnade väl någonstans i mitten, målet vi satte innan klassen var att ha 60% eller över och det nådde vi ju:)

Andra klassen var det en pigg och något överambitiös dam som hela tiden frågade mig; "vilket ska vi göra nu? en skänkelvigning kanske? eller skritt, trav?" Hehe detta gör det hela lite svårt för mig då hon är väldigt känslig när hon är pigg och då blev det lite små missförstånd här o där men jag är nöjd att hon var pigg o glad inne på banan:) Blev 60,7% så i även denna klassen nådde vi målet:)
Första klassen var en lätt B:2 och andra var en lätt A:4 förresten;) hehe kanske kan vara intressant att veta;)

under eftermiddagen blev det lite film i soffan o sen vara ute lite med:) Grillning stod på menyn med grillspett av kött, svampinjoner och paprika, även lite sparris hamnade på grillen, mumma!!:)

Söndagen började med träning för Caroline vid 9.30, Hollan var på G och det gick riktigt bra!:)
 Sedan tog jag tag i röjsågen och gick ut i sommarhagen för att röja bort lite rönn "träd" eller vad de nu heter;) hehe var gaaaanska jobbigt kan ja säga, speciellt att plocka ihop allt sen..:/ Är ganska mycket kvar men min kropp sa ifrån tydligt så jag vandrade långsamt hem för att äta lite lunch och sova igen lite i soffan;)

Blev ganska slappt hela kvällen då jag var helt slut i kroppen...:(

Nu är med måndag igen och vi alla har en ny vecka framför oss, imorse var jag duktig och mockade samt satte mig på cykeln i 10 min o brände iaf 150 kalorier innan frukost;) kändes skönt!

Sitter nu i skolan och ska strax börja dagens föreläsning.... hmmm undrar om man kan hålla sig vaken idag? har väldigt svårt för det när jag sovit lite och sitter still....:/

Avslutar dagens inlägg med en liten bild från tävlingen, denna gången kom kameran med i bilen, till o med i mammas ficka, men vi kom inte ihåg den förns vi höll på att ta bort knopparna och skulle åka hem, hahaha så nästa gång kanske gott folk;) vi får se hur minnet mår då, haha



Sommarvärme

2010-05-28 / 09:15:55
Är det idag igen:) Oh så trevligt...

Veckan har flytit på riktigt bra, ledig onsdag o torsdag och idag blir bara halvdag, heeeelt okej:) hehe

Mina två lediga dagar har jag haft fullt upp hemma, klippt gräs, trimmat, städat o fixat o såklart tagit hand om mina pållar:)
Igår var jag inne med Malou för att kolla om bebis var där, och det var den!!:) En svart fölunge med fyra vita strumpor och bläs, hahaha I wish!:)

Imorgon blir det tidig morgon då de e tävling i klippan med Hollan... får vi se vad hon säger om det;)
På söndag är det träning för Caroline.. tidigt då med så blir ingen sovmorgon för mig i helgen:( Hoppas bara på lite fint väder...:/

I veckan så blev jag sugen på en liten efterrätt för att pigga upp vardagen lite...



Massa jordgubbar!!!:) Mumma!! Pontus blev glad när han lyckades gräva fram glassen:) haha

Annars har min kropp fått jobba så de heter duga denna veckan då jag klappt suttit stilla en minut... känns skönt men är trött i kroppen när jag landar i sängen om kvällarna...

För er som varit nyfikna och gissat på förra inläggets bild så kan jag meddela att det var Fredrik norrlänning på bilden med en pinne i naveln;) haha

Kram på er!

Glömde!

2010-05-24 / 09:01:56
Lägga in den bästa bilden från helgen;) haha



Gissa vem detta är om ni kan!:) hahaha

Sommaren är här?

2010-05-24 / 08:59:07
Eller den var det förra veckan o helgen iaf...

Nu har jag åkt tidigt till skolan bara så jag ska hinna skriva lite för er mina kära vännet, blir inte så mycket tid över nu för tiden...:/

Förra veckan gick ganska fort tycker jag, var första veckan i skolan efter praktiken o det känns lite tufft att komma in i pluggandet igen men men än så länge går det bra:)

Hände nog inte så mycket under veckan som jag kan komma på, jag har börjat klippa gräset hemma då det växer som sjutton!! Har redan klippt det två gången, måste börja rensa rabatter med, ser ut som hej kom o hjälp mig där men jag ska ta tag i det;)

Helgen bjöd på sooool!! o värme...

Under lördagen blev det en ridtur på morgonen innan det blev för varmt, mysig tur i skogen tillsammans med Mio och Ceasar... Sen tömkörde vi Aragorn o hängde lite på honom, han var sååå duktig o brydde sig inte om något;) blir snart dags att rida:)

Sen last tränade vi Hoppsan lite och det gick toppen, hon är så duktig lilla tjejen:) Susanne o Fredik kom o vi intog solstolen med bikini för värmen var på topp:) Fick lite färg, eller blev lite röd, hehe... Men det var skönt att vara hemma o ta det lugnt:)



Blev lite kubb spelande med, man måste ju röra på sig lite;)





På em åkte Pontus till överraskningskalas för Peter så vi satte igång grillen o åt ute:) Mys!!





Efter grillningen ville Susanne o Fredrik fiska så vi åkte till Källshult så dom fick fiska lite, jag tittade på;) Men det blev ingen fisk, haha...

När vi kom hem var det lite glöd på grillen så då grillade vi lite marsmallows, fast det var lite dålig värme så det gick lite segt;) haha



Igår blev det Pingst Pokalen i sickinge, endast terrängen blev det för mig och Mio, var skoj och gick bra fast vi vann inget, haha Bilder från detta finns på mammas blogg aggiochjag.blogspot.com (tror den heter så;))

Annars har jag nog inte så mycket mer, nu börjar klockan närma sig 9 så det är nog dags att inta position för lärande;)

Återkommer så fort tid finns;)

Röd dag idag...

2010-05-13 / 20:17:21
Idag har vi varit lediga allihopa... skönt att ha Pontus hemma hos mig;) Men tråkigt väder...:(

Red ett pass på Hollan inför tävlingen i helgen men gick inte så bra.... mamma höll på o fixa i sommarhagen så det var fruktansvärt läskigt när hon smög omkring i buskarna runt om hagen så det var en väldigt spänd tjej att sitta på;) Hehe Men men det är alltid bra träning med lite läskighetet;)

Sedan släppte vi Aragorn och Malou på sommarbete!! Tyvärr verkade inte Malou så nöjd då hon bara sprang fram o tillbaka o ville tillbaka till de andra, flåsande efter henne kom Aragorn;) haha
Hoppas bara hon inte släppt bebis nu när hon sprungit så mycket..:/

På em blev det en stund på Däckia för att sedan åka o fira John på hans 1-årsdag! Trevligt trevligt.... Sötnosen fick äta tårta o kladda som bara den, hehe tur jag slapp sitta så nära o tvätta honom sen;)

Nu sitter vi hos mamma o petri o tittar lite på TV, har ätit god middag o efterrätt så vi är väldigt mätta och belåtna nu.... ska ut o sätta på täcken på utehästarna snart o sen hem o ta in de andra... sen blir det nog tidigt i säng då jag inte känner mej riktigt kry...:/ Hmmm fick ont i halsen nu.... INTE BRA!!

Imorgon blir det longering och städa på Däckia vid lunch... sen ska vi tömköra Aragorn lite på em tror jag;) Lördag ser lugn ut o söndag är tävling i Kristianstad inbokad...;)

Skulle lagt upp en bild nu men den ville inte så ni får nöja er med lite text......;)

Redovisning

2010-05-12 / 08:31:41
Är det dags för mig att göra idag... liiite nervös... satt hela dagen igår och lyssnade på halva klassen som redovisade, blev lite drygt med så många men okej dag... När jag kom hem fick jag sitta o fixa med min power point till sent på kvällen... mamma, mormor o Petri kom över på lite fika under kvällen... tänkte bjuda på melon som ja hade i kylen men den var visst lite för gammal så Pontus bakade en kladd kaka istället... INTE BRA!! Men gott;)

Helgen som varit bjöd på party under lördagskvällen o natten till söndag;) Kom hem vid 04.30 vilket inte riktigt är min stil, hahaha grymt trött på söndagen men det var det värt;)
Blev en riktigt lyckad fest i bystugan med bra musik om kanske är självklart när Marcus spelar;) hehe

Innan alkohol började drickas;)



Jag o Mio, Mio hade kommit igång gaaanska bra om vi säger så;) Haha



Dansgolvet var aktivt hela kvällen:)



Pontus var oxå väldigt aktiv;)




Annars har ja inte så mycket att skriva om nu o hinner nog itne skriva så mycket heller då redovisningarna ska dra igång nu....:/

Håll tummarna för att det går bra för mig sen!!:)

Hoppning

2010-05-07 / 14:10:22

Nu så...

2010-05-07 / 13:51:07
Känner mej fortfarande omotiverad men jag ska ta mig i kragen o skriva lite...

Veckan har rusat förbi som vanligt... Har väl blivit det vanliga med praktik och ridning och stress...

Pontus var med ner i paddocken i veckan och tog lite kort samt filmade lite när jag hoppade... Min tjej är så duktig trotts att jag är så feg, hehe... Idag blir det ett dressyrpass när jag kommer hem... Trevligt trevligt...



Förstår inte vad det är för fel på vår kamera men bilderna blir inte så bra längre..:/



Idag är sista dagen på praktiken som sagt och jag har precis skickat in mitt arbete... Tror det är ok med det men börjar bli nervös inför presentationen då jag nog får med mig 3 stycken härifrån..:/ hmm..
På frukostmötet idag kom Dan upp med blommor och paket till mig... Fick massa beröm och blev illröd i ansiktet..:/ haha tycker det är lite pinsamt med sånt men samtidigt så känns det jättekul!

Bakade cheesecake igår och tog med idag... Var populärt men vääääldigt mättande så det hade nog räckt med en, haha
under tiden den sista stod i ugnen igår fick jag spel... tror inte det var energi på riktigt egenltligen men jag diskade o plockade lite o sen satte jag mig på cykeln en stund till kakan var färdig... Blev lite armhävningar och sit - ups med;) haha sen kändes det skönt att hoppa in i sängen o gå o lägga mig;)

Helgen ska bli super hade jag tänkt mej... Fcik precis veta att jag skulle vara chafför ikväll/inatt åt Pontus som ska ut!!! Haha det händer typ aldrig så kändes lite konstigt... vill gärna följa med men vet inte om jag orkar...:/

Imorgon (lördag) är det ju 40 årsfest i torpa... mat o dryck o dans, kommer nog bli skit bra!
Söndagen består av vila och mys... eftersom vädret inte bjuder på så mycket fint väder i helgen så blir det passande på söndagen. Det är konstigt att jag känner mig nöjd även fast det står regn regn o regn på lördag o söndag;) hehe... Blåser som sjutton gör det idag oxå... brr...!!

Nehepp nu ska ja nog packa ihop mig o bege mig hemåt o rida så vi kanske kan äta i tid idag för en gångs skull....?!

Omotiverad...

2010-05-07 / 08:20:12
Känner mej omotiverad till att skriva här idag, vilket faktiskt är konstigt då jag har endel att skriva och jag faktiskt har bilder att lägga in...:/ Då brukar jag tycka att det är kul.. men inte idag... så det kanske blir lite senare...

Sista dagen på praktiken idag... lite blandade känslor över det då jag trivs väldigt bra här....:/ Ska göra färdigt mitt arbete nu...:/ SUCK!

Första helgen i Maj 2010

2010-05-03 / 13:47:10

Jahapp då var det måndag igen.... Helgen har varit underbar trotts lite dåligt väder, fint igår iaf;) Tiden går så fort nu bara, både på helgerna och i veckorna...:/ Känns som om livet bara rusar förbi....:/

I fredags blev det fredagsmiddag hos mamma o Petri tillsammans med fam Gottwald... Trevligt o härligt att se dem... Få krama om alla!

Blev god mat som alltid och en behövlig pratstund med Mia, önskar bara vi hade mer tid...:/

Lördagen var inget toppenväder kan jag ju inte påstå men jag o Mio lyckades hinna med en ganska lång tur i skogen innan regnet kom;) Vääldigt bra tajmat då det började regna precis när vi satt av:)

Under resten av dagen blev det städning medans Pontus hjälpte till med snickeriet hos mamma, blir så bra med altanen där!:) Lita fika hos mamma hanns även med innan jag o Pontus var tvugna att sticka hem o laga mat då det var vi som skulle bjuda denna dagen;) Blev fläskfilegryta med hasselbackspotatis;) Mumma!!

Sötnosen Herman skulle in i skåpet, fråga mig inte varför;) hehe



Fast han fick inte riktigt plats att sitta där inne;)



Mys i soffan... Mia och Herman..


Mamma och Ebba, men lilla damen börjar bli ganska stor nu tycker jag;)


Blev hos oss en stund tills vi tagit in hästarna o sedan åkte vi till mamma en stund...

Under Söndagen tittade solen fram en massa o jag o Pontus åt frukost UTE!!! Deni! Hur mysigt som helst...

Älsklingen ute på altanen...


MYS!!:)


Nookisen låg i gräset o mös o vi satt en stund efter frukosten med innan Pontus åkte till Halmstad för att fira bror sin... Då gick jag till mamma o fikade lite o sedan blev det promenad hem igen för longering av Aragorn.. Mia longerade och det gick super, sån duktig kille:)
Jag o Ebba tog traktorn tillbaka till mamma med stolar o bord på släpet, blev sedan lite stressig mat innan fam Gottwald skulle bege sig till båten:( Alltid lite tråkigt med avsked.
Jag o Nookisen promenerade hem o var hemma ungefär samtidigt som Pontus... Blev mys i soffan under kvällen samt färgning av håret;) Finally!! Hehe det var på tiden om man säger så;)

Nu får vi se vad denna veckan har att erbjuda!