framåt!

2012-03-31 / 20:38:32
Det känns nog som om det går framåt med min lilla Indi, sakta, det är fruktansvärt att veta att han står där inne i sin box hela dagarna själv... :( Vi går promenader på fm och em men det går ju inte att gå på några mysiga promenader direkt då min lilla prins är lite små pigg....:) han får ju inte hoppa o studsa än på ett tag utan måste hålla sig på alla tassarna. så just nu går vi runt runt i rundpaddocken... :/ som tur är får han beta lite under promenaderna o det gillar han ju, dock finns det inte mycket gräs ute nu...:(
Annars ser såret fint ut och idag har han faktiskt ätit lite bättre för det är något som han har varit dålig på...
men vi kämpar på både jag och mamma, jag är så tacksam för all hjälp, annars hade jag inte orkat....



Idag satte jag mig lite inne hos honom o mös, han vill bara pussas o snuffa i håret hela tiden, så mysigt... :) vill ju inte att han ska vara själv.... :(



han fick även ha sitt nya täcke när han promenerade idag eftersom det var lite kallt.... vi fick detta från helsingborgs djursjukhus, ett amigo täcke... :)

Annars så händer inte mycket, hinner inte med så mycket annat än att ta hand om Indi.... försöker träna så mycket jag hinner men kvällarna är inte så långa...:( Pontus jobbar över varje dag nu med så måste ta hunden och laga mat med... allt tar så lång tid.... är glad att det är ljust till 8 nu iaf... :):)

Nä ja har som sagt inte så mycket att skriva om eftersom det inte händer så mycket annat.... Det är 30 dagar kvar tills Indi får gå ut i hagen, som jag längtar!!!! :)

kram på er.

Min prins är hemma!

2012-03-26 / 20:07:41
Idag fick jag åka o hämta hem min prins som nu varit på helsingborgs djursjukhus i två veckor! Det är så skönt att ha honom hemma men samtidigt fruktansvärt då han inte är övervakad av duktiga veterinärer dygnet runt...:/ Jag känner mig orolig o vill stå nere i stallet hos honom hela tiden... :/ hehe men det är väl bara att bita ihop, i 5 veckor ska han stå i boxen sen ska han få komma ut till de andra i hagen om allt går som det ska....
Vi ska promenera med honom två gånger om dagen så mamma får ta en runda på fm och jag när jag kommer hem från jobbet.

Började med den första promenaden nu en stund efter att vi kom hem och då tänkte jag att han säkert vill komma ut en sväng o se sig lite omkring så jag gick ner till paddocken... Mmm jo visst mår han bättre allt... Han var ju galen och jag var rädd att jag skulle tappa honom...:/ Kul detta blir i 5 veckor... får se om ja kan få hem lite lugnande till honom så vi slipper gå runt runt i rundpaddocken i 5 veckor.... :/ Trodde han skulle vara snäll men icke... han har nog endel energi över nu men det kanske lättar lite när han varit hemma någon vecka om vi har tur... :)

Annars händer inte mycket, jag försöker träna så mycket jag hinner och äter faktiskt duktigt! :) Har dragit ner ordentligt på storleken på portionerna och det funkar ju alltid :)
Pontus högsäsong har börjat så han får jobba över endel nu.... skönt det inte varar så länge iaf! :) Längtar till nästa helg när vi har långledigt! :)
Hoppas vädret blir lika fint som det varit denna helgen:)

Kram på er!

Independence

2012-03-17 / 20:06:43
Som de flesta kanske förstår har jag inte riktigt varit motiverad eller haft tid till att blogga denna veckan...
Min älskade häst fick i måndags tarmvred och fick opereras. Det var en fruktansvärd dag och natt och de ringde mig vid 3 på natten när han hade vaknat efter operationen. tyvärr blev det lite komplikationer och jag fick nästa natt ett samtal då han behövde en blodtransfusion (eller hur det nu stavas) de tror att han hade en blödning eller infektion i tarmen så han hade blodbrist och behövde nytt. tiden efter detta har varit mycket kritisk och han har varit väldigt dålig.
i onsdags åkte jag ner till honom tillsammans med Malin och Åza som var så underbara och ställde upp på att följa med, behövde verkligen stöd då och ville inte åka själv. Han var trött och hängig min kille och veterinären kallade hans situation för kritisk stabil...:/ men allt man kunde göra var att vänta och se.
han verkade få lite nya krafter av vårt besök och var något bättre dagen efter...
Tyvärr ringde mamma i torsdags morse och sa att Malou hade kastat...:( Ett litet stoföl som var 1 månad för tidigt född, orsaken är ännu inte fastställd men Malou fick inte ut efterbörden så vi fick ringa veterinären som kom ut för att hjälpa henne. Hela torsdagskvällen var jag och Mio i stallet med veterinären för att hjälpa Malou och tillslut fick vi ut den!! Vilken lättnad! Infektionsrisken finns fortfarande men hon är pigg och får medicin så vi hoppas att hon slipper någon infektion. Vill tacka Mio som ställde upp hela dagen och hjälpte mamma under dagen och mig på kvällen. Vad hade vi gjort utan dig?!
Igår var mamma och hälsade på Indi och pratade med veterinären som sa att hans värden började stabiliseras och han började bli lite piggare. det som fortfarande är dåligt är hans blodvärden som inte går upp men detta beror på att han förlorat så mycket blod och det kan ta upp till 1 månad innan det återställs.
idag fick jag åka o hälsa på honom igen och mamma och Pontus följde med. Åh det är så underbart att få krama honom och gosa med honom igen, saknar honom redan!! imorgon eller på måndag ska han kanske få byta box och komma till det större "stallet" där han kan se lite mer och få sällskap av andra hästar. just nu står han själv i "akut" boxarna där han inte ens kan se ut... :(
han har en lång väg kvar men det ser ut som om det vänt och han kanske kan få komma hem till nästa helg till och med! LYCKA! Iof känner jag mig lite lugnare när han är där och är övervakad av kunniga människor hela tiden men det kostar ju lite mindre när han står hemma... :) O holly kommer bli så glad,  hon har varit jättenere och saknar honom såklart.... :)
Man kan nog säga att detta har varit den värsta veckan i mitt liv och min mage har nästan slagit knut på sig själv av oro.... jag hoppar till så fort telefonen ringer och mina tankar är hos min prins hela tiden. ibland undrar man vad som händer, när man tror att det värsta har hänt så fylls det på ännu mer... när mamma ringde och berättade om Malou ville jag bara försvinna, stänga in mig i ett rum och gråta... Man trodde lixom inte att det kunde bli värre.... och vi ska inte tala om den kostnaden som Indi är uppe i nu...:/
Jag är min mormor evigt tacksam som ställer upp och lånar mig dessa pengar... <3
Och min underbara mamma som ställer upp för mig hela tiden!
Jag är även tacksam för allt stöd vi fått från vänner och bekanta!
Nu hoppas jag bara att Indi tillfrisknar fort och utan vidare komplikationer!

Mini semester i Östersund

2012-03-10 / 18:29:19
På fredagsmorgonen tog vi bilen och åkte till Ängelholms flygplats! Jag var duktigt nervös som inte flugit på över 10 år tror jag.... hehe så det första jag gjorde var att köpa en godispåse o tryckte i mig allt på en gång... haha Pontus skrattade åt mig när jag hetsåt... :)





vädret var fint när vi kom fram till Ängelholm och lämnade lilla Kian på parkeringen...:) Men den hade andra kompisar så det var okej..;)





Pontus var fortfarande lite morgontrött när vi satte oss på flyget.. :) Men han tyckte det var så spännande och roligt att flyga, som ville titta ut genom fönstret hela tiden.. :) Hihi


Så jag fick endast sitta vid fönstret under första flygturen.. :)

Jag tyckte det var otäckt att lyfta och landa och klämde nog sönder Pontus hand lite när vi landade på arlanda.. :) hehe
Bytte där flyg och kom fram till Östersund 12.30, smidigt smidigt måste jag säga faktiskt... :)

När vi kom fram stod Fredik och väntade på oss på flygplatsen och vi tog våra väskor inna vi åkte till Däckia i Östersund där Fredrik jobbar och Pontus var ju tvungen att se det.. :) Blev lite middag till kvällen inhandlat och vi begav oss sedan hem till Susanne och Fredrik för att överraska Susanne!
Det var detta jag väntat på hela tiden o hon blev så överraskad!! :) hihi

Vi tog en sväng på stan och jag hittade en kappa för 150 kr på HM, woho go me! :)





Blev ett besäk på systemet oxå men tror nog inte ens hälften gick åt :)


Väl i lägenheten igen var det dags att laga mat!! Jag och Pontus gjorde inbakad lövbiff med soltorkat tomat, basilika och mozarella i, till detta blev det stekt sötpotatis och aioli o bea!! Mums!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):)



Ja ja jag ser väldigt konstig ut jag vet men det fanns konstigare bilder... ;)



När vi ätit frågade Susanne om vi ville åka o köra go-cart?! Ehhhhh... JAAA!!!!!!!!!!!!!!! :):)



 :) Inga kommentarer...





Pontus blev väldigt paff när han kom trea... hahahaha o besviken (tjatade om detta hela helgen... :))
Att jag kom sist var redan uträknat men jag hänger inte läpp för det.. ;)

På lördagen tog vi volvon o åkte till Vemdalen för att åka utför! Solen sken och vädret var perfekt! Helt underbar dag! :):)





vågade inte åka med kameran så blev inte så mycket bilder i backen men vi hade det toppen! Fikade i toppstugan och njöt i fulla drag av det fina vädret! :)

Vi åkte hem vid 4 när de stängde och alla var helt slut så blev pizza ätandes i understället till middag. Perfekt! :)



Alla var dödströtta och vi slängde oss i soffan efter pizzasvullandet... :) Alla förutom Susanne somnade men vi blev väckta efter en stund och då var det dags att göra sig iordning för utgång!  Var verkligen dödstrött men det var bara att ta en dusch o ladda om!! måste ju hinna med så mycket på kort tid... ;)



Susanne och jag testar kläder!



Färdiga för utgång! :)



Jisses vilken tid det tar även fast bilderna går fort att ladda upp...

Maten är färdig nu så jag får ta en paus och fortsätta efter maten... :)

Så fortsättning följer.....

sådär då var maten intagen, blev fläskfile med rotfrukter och aioli... mmm jag älskar aioli... :)

nåväl...
På söndagen tog vi lite sovmorgon och sedan åkte vi till fredriks föräldrar för att åka skoter! Även denna dag sken solen och vädret var toppen! :)



när vi kom dit möttes vi av två samojed tjejer! :)





bensin behövs! :)





vi åkte en bit och stannade sedan vid en liten "hydda" där vi grillade korv och fikade.... :)





Hemfärden blev händelserik! I korta drag kan man säga att våran skoter började brinna (eller det var löv i den som blev lite väl varma) Fredriks skoter kokade och Fredriks bror körde fast mitt i leden... :) hehe men allt gick bra! :)









Vägarna vi körde på var helt fantastiska!! Jag kan inte sluta tjata om detta men det var så himla fint att köra på mindre vägar i skogen, bredare leder, åkrar mm... Solen gick ner och jag var bara så lycklig! Denna dagen kommer jag aldrig att glömma... fantastiskt! :)





Pontus byxor sprack... :) hehe

På kvällen blev det tacos o lugnt i soffan... Skönt det för vi var trötta även efter denna dagen... :)

På måndagen vaknade vi i vettig tid och började dagen med frukost såklart! :)



Sedan tog vi bilen och åkte till ett högt torn där det fanns en resturang.... Vi åt inte men tittade på utsikten lite... :)







Innan det var dags att åka till planet gjorde vi ett besök hos Susannes mamma o fikade lite..

Sedan bar det av hemåt och det var ett jobbigt avsked... :) Flygningen gick dock bättre denna gången och jag kände mig lite lugnare.. :)

Jahapp detta var allt jag hade men jag tycker det blev ett ganska långt inlägg iaf.. :)

Tack mina underbara vänner för dessa dagarna, det var verkligen amazing! :) Ni är bäst!

Nu får det vara nog!

2012-03-09 / 21:46:23
Ja nu är det verkligen bra med ätandet! har redan förstört mycket av det jag jobbade så hårt för förra året så nu är det verkligen nog!
det finns så många som klagar o säger att de inte kan gå ner i vikt och att de testat allt... BULL SHIT! säger jag bara! Vill man ha något så får man kämpa, jag har gjort det, mamma har gjort det och jag har sett andra som verkligen kämpat och nått sitt mål med vikten, med sin kropp... så att tycka synd om sig själv när man är ung och frisk för att man väger för mycket har jag slutat göra och tycker de som gör det ska ta sig i kragen! Visst är det jobbigt och kämpigt men det finns en väg för alla. Jag har hittat min och ska nu följa den till mitt mål! Jag har som mest gått ner sammanlagt 23 kg   (har haft en lite krokig väg dit men jag har gjort det) tyvärr har jag klantat mig nu och gått upp endel igen...:(



Jag SKA tillbaka till detta till sommaren! sådetså! :):)

OBS! Bilder från Östersund kommer imorgon! :):)

Kram på er!

Östersund

2012-03-06 / 19:19:20

Från fredag till måndag har vi varit i östersund och hälsat på Susanne och Fredrik!!

Vi har haft det helt underbart och jag är så glad :):):)

Jag har dessutom varit som en galning med kameran och fått ihop endel bilder:) Tyvärr kan jag inte lägga in några bilder nu då jag inte har någon sladd till kameran och ingen kortläsare..:(

Så jag väntar helt enkelt med hela inlägget om helgen så nu har ni något spännande att vänta och se fram emot!
ska till mamma på fredag så då ska jag nog komma åt bilderna:):)

Som tur var hade jag en liten bild på telefonen iaf:) hihi



lördagskvällen innan vi gjorde östersund osäkert! :) Jag och min underbara vän!! som jag saknar dig redan!
Hon kommer säkert döda mig för att jag lägger ut denna bilden :) hehe

kram på er!